Menu

Bescherm buitenplanten tegen de vorst met jute op rol en jute zakken

Jute kennen we voornamelijk van de Sinterklaas. Maar wist u dat jute ook bescherming aan planten kan bieden tegen vorst? Als het kouder wordt, moeten kwetsbare planten tegen de vorst worden beschermd. Met deze tips kunt u vorstgevoelige planten de winter doorhelpen.

Jute op rol of jute zakken voor hoge planten

Om planten tegen vorst, wind en regen te beschermen kunt u jute op rol of jute zakken gebruiken. De meeste planten kunt u beschermen met een constructie van stokken en jutten, met daartussen wat stro en droog blad.

Als we gaan kijken naar hoge planten dan kunnen we het volgende advies geven. Plaats om de plant drie bamboestokken in de grond. Wikkels vervolgens stro en droog blad rond de stam en bindt dat niet al te strak vast met wat touw. Vervolgens kunt u de jute op rol wikkelen rond de bamboestokken om vervolgens de wigwam van jute bovenaan met een lapje vast te zetten.

Jute op rol of jute zakken voor kleine bomen en struiken

Jute zakken of jute op rol kunnen ook gebruikt worden om kleine bomen en struiken te isoleren. Het kan heel wat schade voorkomen door de bovengrondse delen met jute te beschermen. De temperatuur wordt constanter gehouden en de jute op rol remt vooral tijdens de dooi goed het opwarmingsproces.

Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat u geen natte planten inpakt, anders kan broei ontstaan. Wanneer de weersvoorspelling enkele dagen en nachten boven nul is voorspeld, verwijder dan tijdelijk het inpakmateriaal. Hierdoor kan uw plant even tot adem komen, daarnaast kan aanwezig vocht ontsnappen.

Verpakken van uw planten

U moet er rekening mee houden als u een plant gaat verpakken dat u licht- en luchtdoorlatend materiaal gebruikt. Jute op rol of jutte zakken zijn hiervoor dus ideaal geschikt.

Belangrijk is dat de plant omringd is met een materiaal dat licht doorlaat, zodat hij niet afsterft. Tevens moet er luchtcirculatie mogelijk zijn voor de plant om te vermijden dat uw plant gaat rotten. Op zonnige dagen mag de jute op rol of de jute zak er even af, zodat uw plant weer op adem kan komen.

Vendrig Packaging helpt u bij het beschermen uw planten

Mocht u opzoek zijn naar jute op rol of jute zakken om uw planten te beschermen tegen vorst, wind of regen, dan bent u bij Vendrig Packaging aan het juiste adres. Alle bestellingen die u voor 16:00 uur besteld, worden dezelfde dag nog verzonden.

Vijver rand afwerking

Beoordeling:

"Perfect"

Bekijk product

Als hoofdkussen ( gevuld met hooi) voor uitvaart kist...

Beoordeling:

"past precies voor mijn doeleind"

Bekijk product

jute zakjes van maken

Beoordeling:

"voldoet aan mijn eisen"

Bekijk product

Voor verpakkingen te maken voor onze kattenmeubels van..

Beoordeling:

"Super mooie kwaliteit"

Bekijk product

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.