Menu

Jute zakken

Jute zakken

Heb jij een stevige zak nodig die het liefst ook nog milieuvriendelijk is en gemaakt wordt? Dan zijn jute zakken precies wat je zoekt! Jute zakken zijn sterk, ventileren de inhoud en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ze worden dan ook voor van alles gebruikt. Van het verpakken van voedingsmiddelen zoals aardappelen, tot de bekende Sinterklaas en Kerstzakken waar de cadeautjes in verzameld worden. 

FILTERS
Er zijn 7 producten.

Jute zakken: 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar

Jute wordt gemaakt van planten die vooral in warme, vochtige klimaten in Azië en Zuid-Amerika worden gekweekt. Het is dan ook een hernieuwbare grondstof en daarmee heel milieuvriendelijk. De planten zijn ook makkelijk te kweken waardoor het één van de meest goedkope plantaardige materialen is. Geen wonder dus dat jute, op katoen na, de meest gebruikte, natuurlijke vezel is. Het is ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar en laat dus geen schadelijke sporen na wanneer het in tuinen of als plantondersteuning gebruikt wordt.

Toepassingen van jute zakken

 Jute heeft een hoge treksterkte en lage rekbaarheid en dat maakt jute zakken erg sterk en stevig. Dankzij deze eigenschappen wordt jute vaak gebruikt bij het maken van textiel. In de landbouw worden opgeknipte jute zakken gebruikt als natuurlijk worteldoek en om bodemerosie tegen te gaan. Dankzij de natuurlijke uitstraling is jute ook populair als verpakkingsmateriaal en worden er tassen en zakken van gemaakt.

Jute zakken in alle soorten en maten

Jute is erg veelzijdig. Zo wordt van jute bijvoorbeeld matten gemaakt om erosie op de grond tegen te gaan. De vezels in het jute zijn biologisch afbreekbaar waardoor er geen onverteerbaar restmateriaal in de bodem achterblijft. Maar de meeste mensen kennen jute van de zakken die ervan gemaakt worden. Ook dan heb je oneindig veel keuze in verschillende jute zakken! Zakken in verschillende afmetingen, met of zonder rijgkoord en in grove of fijne weefsels. Kies de maat en soort zak die het beste bij jouw project past.

Jute zakken als vorstbescherming

Kies je voor fijnere jute zakken dan hebben deze een behoorlijk goede isolerende werking. Gebruik jute zakken om tere planten te beschermen tegen vorst of juist tegen felle straling van de zon.

Jute zakken voor verschillende evenementen

Ook op verschillende buitenevenementen kun je jute zakken prima gebruiken, zoals zaklopen bijvoorbeeld. Een klassieker op buitenspelactiviteiten en bij kinderfeestjes. En het kost je bijna niks! Als evenementenbedrijf koop je eenvoudig meerdere zakken in tegen aantrekkelijke prijzen. Kies dan wel voor de grotere zakken met een hoger gramsgewicht. Deze zijn dikker en slijten daardoor minder snel.

Verschillende formaten jute zakken verkrijgbaar

Jute zakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en diktes. De kleinste jute zakjes meten 8 bij 12 centimeter en de grootste jute zakken hebben een afmeting van 60 x 100 cm. Welke zak je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van je toepassing. Kijk daarbij niet alleen naar de afmeting maar ook naar het gramsgewicht. Dit bepaalt de dikte, en daarmee hoe sterk de jute zak is. Kleine zakjes met een grof weefsel hebben een gramsgewicht van ongeveer 275 gram/m2. Extra stevige grote jute zakken hebben een dikte van maar liefst 635 gram/m2. Deze zakken zijn geschikt voor zware materialen en producten zoals aardappelen, hout en steengruis.

De voordelen van jute zakken

Jute zakken zijn natuurlijk niet de enige zakken die je kunt gebruiken voor het vervoeren en opslaan van spullen. Maar er zijn een aantal hele goede redenen om voor jute te kiezen:

  • Jute zakken zijn makkelijk af te sluiten met een stevig sluitkoord
  • Dankzij het stevige jute weefsel hebben de zakken een hoge treksterkte, waardoor ze niet snel scheuren.
  • Jute is goedkoop en volledig biologisch afbreekbaar.
  • Jute is luchtdoorlatend waardoor het geschikt is voor de opslag en transport van voedingsmiddelen.

voor de stam van de laulieren te beschermen die kunnen niet..

Beoordeling:

"goed"

Bekijk product

Heb onze olijfboom voorzien van een geschikte wintersjaal...

Beoordeling:

"Mooie stukje jutte. Lekker soepel om om onze olijfboom te wikkelen."

Bekijk product

voor de vijver

Beoordeling:

"is prima"

Bekijk product

bescherming olijfbomen

Beoordeling:

"werkt perfect en staat ook mooi"

Bekijk product

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.

Inpsiratie DIY-projects

Inspiratie nodig?

Bekijk hier de leukste DIY-projecten met jute, stap voor stap uitgelegd!

Bekijk projecten