Menu

Waar kan ik jute zakken voor gebruiken? De leukste tips voor jute

Jute zakken zijn bij de meeste mensen in Nederland bekend van Sinterklaas. De jute zakken worden met strooigoed gevuld. Ook zie je jute zakken veel terugkomen als zakken waarin koffiebonen worden verpakt. Deze jute koffiezakken hebben vaak opdrukken met het land van herkomst. Het straalt iets nostalgisch uit, waardoor je het tegenwoordig vaak ziet terugkomen in winkels en koffiebars. Jute zakken zijn ook voor diverse andere doeleinden te gebruiken. In dit blogartikel zullen we een aantal voorbeelden geven van wat je met jute zakken kunt doen.

Waar kan ik jute zakken voor gebruiken?

Zoals je weet worden jute zakken voornamelijk gebruikt tijdens de Sinterklaasperiode. Maar wist je ook dat deze zakken vaak worden gebruikt tijdens de Kerst?

Jute zak voor de kerstboom

Meestal worden kerstbomen bij de stam afgehakt. Er wordt dan vaak als standaard een kruis van hout tegen de stam opgeslagen, waarmee de boom op de grond kan staan. In sommige gevallen ga je naar het bos toe om een kerstboom te zoeken. Een kerstboom wordt dan met wortel en al uit de grond getrokken. De wortels zijn nog voorzien van potgrond. Een jute zak voor de kerstboom is in dit geval de oplossing. Het is niet alleen functioneel, maar het staat ook nog eens erg goed!

Jute zakken voor de kerstboom

Jute zakken voor strooigoed

Jute zakken met pepernoten, schuimpjes en ander snoepgoed. Kinderen zijn er dol op! De jute zakken met strooigoed zie je overal wanneer de Pieten voorbij komen lopen. Strooigoed wordt uit de jute zakken gehaald en, zoals het woord ‘strooigoed’ al zegt, naar de kinderen gestrooid.

Bij Jutezakkenshop.com kun je kiezen om onbedrukte of bedrukte jute zakken voor je strooigoed aan te schaffen. De bedrukte varianten zijn voorzien van een logo met daarop Sinterklaas of Piet afgebeeld. We verkopen de jute zakken met sluitkoord, maar ook zonder sluitkoord.

Jute zakken voor zaklopen

Wil je jute zakken kopen voor zaklopen? Bij Jutezakkenshop.com ben je aan het juiste adres! Ouderwetse kinderspelen zijn weer helemaal in.

Je ziet zaklopen vaak terugkomen tijdens de Koningsspelen op Koningsdag of tijdens echte Hollandse feesten waar Oud Hollandse spelletjes worden gespeeld. Zaklopen is hier een onderdeel van! Er zijn vaak meerdere jute zakken voor zaklopen nodig, omdat je het met meerdere spelers speelt. Hoe meer deelnemers, hoe leuker.

Jute zakken voor zaklopen

Jute zak voor het konijnenhok

Het zal waarschijnlijk niet het eerste zijn wat in je opkomt, maar jute zakken kunnen ook gebruikt worden voor het konijnenhok. Als je een konijnenliefhebber bent dan weet je dat de winterperiode voor konijnen in Nederland nog best koud kan zijn. Isoleren van het konijnenhok is dan een goede optie. Soms staan de hokken in de schuur of in de achtertuin op koude tegels. Een jute zak als ondergrond voor het konijnenhok kan al een hoop schelen.

De jute zak voor het konijnenhok kun je ook gebruiken als deken om over het hok te leggen. Zo wordt het konijn beschermd tegen koude wind of sneeuw.

Waar kan ik jute zakken kopen?

Je kunt jute zakken kopen bij natuurlijkjute.nl! In onze shop heb je een ruime keuze aan verschillende jute zakken. Je kunt ervoor kiezen om bedrukte of onbedrukte jute zakken te bestellen. Ook hebben wij verschillende formaten leverbaar.

Heb je vragen over onze jute zakken? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Ik maak een bloemenband voor om een uitvaartkist

Beoordeling:

"Prima, omdat het al de juiste afmeting heeft, werkt het makkelijk en prettig."

Bekijk product

voor de vijver

Beoordeling:

"is prima"

Bekijk product

Decoratie om een vaas met verf

Beoordeling:

"Fijn om mee te knutselen, netjes afgewerkt aan de zijkant"

Bekijk product

stam beschermen van sierboompje die zijn schors afwierp..

Beoordeling:

"zeer goed en brengt geen schade toe aan natuur. De kwaliteit en prijs zijn zeer goed. Jammer wel hoge transportkosten."

Bekijk product

Schrijf je in en ontvang direct 5% korting

  • Persoonlijke korting
  • Krijg af en toe mails van ons
  • Relevant nieuws

We behandelen je gegevens volgens onze privacyverklaring , die je kunt inzien. Ook is het mogelijk je op elk moment uit te schrijven voor onze e-mails. De kortingscode is twee weken lang geldig bij een besteding vanaf 75 euro excl. btw.