Menu

Jute op rol

Jute op rol

Voor 17.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden. Let op: levertijd kan afwijken.

Jute op rol is een sterk en duurzaam materiaal dat in verschillende afmetingen verkrijgbaar is. Het wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Dankzij de sterkte en de natuurlijke uitstraling wordt jute op rol vaak gebruikt voor decoraties op bruiloften en themafeesten. Praktisch gezien wordt het vaak gebruikt als natuurlijk worteldoek of om bodemerosie tegen te gaan.

vanaf€ 9,98

Kies je variatie

Kies jouw product

 • 10 cm
 • 15 cm
 • 20 cm
 • 30 cm
 • 40 cm
 • 50 cm
 • 70 cm
 • 100 cm
 • 120 cm
 • 200 cm
 • 10 m
 • 25 m
 • 50 m
 • 175 gr/m²
 • 225 gr/m²
 • 245 gr/m²
 • 275 gr/m²
 • 366 gr/m²
 • 460 gr/m²
 • rol

Mijn keuze

Artikelnummer

Breedte

Lengte

Gramsgewicht

Prijs per

Toon prijzen
Maak je keuze

Specificaties Jute op rol

Materiaaljute
Kleurbruin
Typejute op rol
Afwerkinggeweven

Knutselprojecten voor Jute op rol

Omschrijving Jute op rol

Jute is bij het grote publiek vooral bekend als de jute Sinterklaaszakken waar iedere december de cadeautjes, en stoute kindertjes, in verpakt worden. Jute op rol is hetzelfde materiaal maar dan als een lange doek van ongeveer 25 tot 100 meter die je in stroken van 1 tot 2 meter breed af kunt rollen en knippen. Daardoor is het makkelijk te bewerken. Gebruik het als knutselmateriaal, om mee te verpakken, als decoratie, om de planten mee te beschermen tegen vorst en nog veel meer! Jute is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

De belangrijkste eigenschappen van jute op rol

Jute is erg makkelijk te bewerken. Met een textielschaar of veiligheidsmes kun je een rol jute makkelijk op maat snijden of knippen. Het materiaal bestaat uit veel met elkaar verweven jute vezels. Dat maakt het weefsel erg sterk en toch lucht doorlatend. De jute draden zijn volledig plantaardig en worden gewonnen van planten uit de Corchorus familie. Deze planten groeien vooral in warme en vochtige gebieden in China en India. Dat maakt jute volledig natuurlijk, biologisch afbreekbaar en recyclebaar.

Jute op rol gebruiken als decoratie

Omdat jute zo makkelijk te bewerken is kun je het uitstekend gebruiken als decoratiemateriaal. De natuurlijke, vintage look past uitstekend bij themafeesten en is populair om details mee aan te geven op bruiloften. Denk daarbij aan tafellopers, onderzetters, strikken om stoelen of gebruik een jute doek om ruimtes mee af te scheiden die je niet gebruikt. Zeker bij een ‘barn wedding’ op de boerderij geeft jute op rol een landelijke uitstraling die perfect bij je thema past!

Knutselen met jute

Knutselen met jute is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden. Wees creatief met jute en maak bijvoorbeeld jute vlaggetjes voor je volgende tuinfeest. Makkelijk, goedkoop en origineel! Of gebruik het om mooie kussens voor in de bank of een nieuwe bekleding voor je eetkamerstoelen mee te maken. Of jute draagtassen voor je boodschappen of om als cadeautje te gebruiken. Maar je kunt jute ook gebruiken voor knutseltoepassingen waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken. Denk aan beeldhouwen met gips. Dan kun je jute op rol gebruiken als wapeningsgaas.

De praktische toepassingen van jute op rol

Jute heeft natuurlijk ook een hoop praktische toepassingen. Dankzij het jute weefsel, dat wel lucht doorlaat, kun je het gebruiken als klamboe om zo muggen, vliegen en andere insecten buiten je bed te houden. Daarnaast wordt het gebruikt als isolatiemateriaal om planten en bomen in de winter te beschermen tegen de vorst. Het voordeel van jute is dat het beschermt tegen vorst, maar wel lucht en vocht doorlaat. Zo drogen je planten niet uit en worden ze ook niet verstikt. Je kunt ook verschillende stroken gebruiken om als natuurlijk worteldoek te gebruiken. Leg de stroken over de toplaag in je (moes)tuin om te voorkomen dat onkruid vanuit de bodem omhoog kan groeien. Knip gaten in het doek op de plaatsen waar je planten wilt laten groeien.

Keuzemogelijkheden voor jute op rol

Jute op rol bestellen? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende diktes en afmetingen. De lengte van een rol is eenvoudig uitgedrukt in meters en varieert ergens tussen de 25 en 100 meter voor standaard rollen. Deze zijn meestal tussen de 1 en 2 meter breed. De dikte van een rol jute wordt uitgedrukt in het gramsgewicht. Oftewel, hoeveel gram weegt een vierkante meter jute? Des te hoger het gramsgewicht, des te dichter de weving van het doek. Jute met een hoger gramsgewicht is vaak wat stugger dan jute met een lager gramsgewicht. Hierdoor wordt het vaker gebruikt voor toepassingen waarbij het doek niet meer hoeft te bewegen of uitgebreid bewerkt hoeft te worden, denk bijvoorbeeld als beschermingsmateriaal of als worteldoek. Dunnere varianten worden vaker gebruikt om mee te knutselen of als decoratiemateriaal.

Foto’s van klanten

prima bruikbaar
Jute op rol gebruik: Jute op rol
Close image

Prima bruikbaar

Gebruik: Omzwachtelen van een beukenboomstam

Ziet er goed uit, moet nog behangen
Jute op rol gebruik: Jute op rol
Close image

Ziet er goed uit, moet nog behangen

Gebruik: Als behang op een schuin dak

prima
Jute op rol gebruik: Jute op rol
Close image

Prima

Gebruik: Deco bij droogbloemwerk

zeer goed en brengt geen schade toe aan natuur. De kwaliteit en prijs zijn zeer goed. Jammer wel hoge transportkosten.
Jute op rol gebruik: Jute op rol
Close image

Zeer goed en brengt geen schade toe aan natuur. de kwaliteit en prijs zijn zeer goed. jammer wel hoge transportkosten.

Gebruik: Stam beschermen van sierboompje die zijn schors afwierp alsmede rechttrekken van kleinstam kriekenboom tegen een paal

deco bij droogbloemwerk

Beoordeling:

"prima"

Bekijk product

Ik maak een bloemenband voor om een uitvaartkist

Beoordeling:

"Prima, omdat het al de juiste afmeting heeft, werkt het makkelijk en prettig."

Bekijk product

Om zelf te bedrukken

Beoordeling:

"Goede kwaliteit en snelle leveringf"

Bekijk product

Antiek speelgoed

Beoordeling:

"Top"

Bekijk product