Menu

Oudhollands zwaar koedek

Oudhollands zwaar koedek

Voor 17.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden.

Op zoek naar nostalgie voor decoratie? Of heb je de beste kwaliteit jute nodig voor het echte zware werk? Dan ben je op zoek naar dit oudhollands koedek. Dit materiaal werd vroeger gebruikt om de koeien in de wei of in de stal mee af te dekken en warm te houden. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt als knutselmateriaal. Maar het is ook mogelijk om dit materiaal te gebruiken voor het maken van tijdelijke overkappingen, windschermen en tal van andere zaken waar je zwaar doek voor nodig hebt.

vanaf€ 16,88

Kies je variatie

Kies jouw product

  • 115 cm
  • 1 m
  • strekkende meter
  • 870 gr/m²

Mijn keuze

Artikelnummer

Breedte

Lengte

Prijs per

Gramsgewicht

Toon prijzen
Maak je keuze

Specificaties Oudhollands zwaar koedek

Materiaaljute
Lengteper 100 cm
Breedte115 cm
UitvoeringOud Hollands koedek
Typejute koedek
Gramsgewicht870 gr/m²
Rollengte25 meter ( volle rol)
Prijs perstrekkende meter

Omschrijving Oudhollands zwaar koedek

Dit oudhollands koedek is van extra zware kwaliteit. Hoe zwaar precies? Dat kunnen we het beste uitleggen aan de hand van het gramsgewicht. Oftewel, hoeveel één vierkante meter weegt. Gewone jute op rol is verkrijgbaar in verschillende diktes. Gramsgewichten van 175 gram tot ongeveer 460 gram per vierkante meter zijn gangbaar. En oudhollands koedek? Dat heeft een dikte van maar liefst 870 gram per vierkante meter! Bijna twee keer zo dik als het dikste ‘gewone’ jute dus!

Waarom is koedek zo dik?

Koedek heeft van oudsher als functie om koeien warm te houden wanneer deze in de winter buiten in de wei staan. Zo vatten ze geen kou en omdat het materiaal zo dik is konden boeren het vaak hergebruiken. Daarnaast kan het ook voor andere toepassingen gebruikt. Wanneer het op rol werd besteld kon het ook als extra isolatie in de stal worden gehangen of op de vloer worden gelegd. Vandaar ook dat het oudhollands koedek het authentieke strepenpatroon heeft, om je te herinneren aan de oorsprong van het gebruik.

Waar wordt koedek vandaag de dag voor gebruikt?

Koedek op rol wordt tegenwoordig vooral gebruikt als decoratiemateriaal. Zo kun je het gebruiken om gordijnen met een rustieke look te maken. Dankzij de dikte van het materiaal zorgen de gordijnen ook nog voor wat extra isolatie. Daarnaast is het ideaal materiaal voor het bekleden van stoelen, banken of een leuke poef. Het dikke materiaal is slijtvast en je maakt er op eenvoudige wijze een mooi en praktisch vintage meubel mee. Of gebruik het als aankleding op een boerenbruiloft of een ander feest met een landelijk thema. Omdat het materiaal zo dik is kun je het praktisch gezien ook gebruiken voor het maken van een luifel of een windscherm.

Een heel fijn product

Beoordeling:

"Het a4 formaat is handig in het gebruik"

Bekijk product

Vijver rand afwerking

Beoordeling:

"Perfect"

Bekijk product

Als filterzak voor appelsap persen uit appels

Beoordeling:

"Zaht, stevige erwaarloosbare opdruk. Precies de nodige grootte, nturl"

Bekijk product

stam beschermen van sierboompje die zijn schors afwierp..

Beoordeling:

"zeer goed en brengt geen schade toe aan natuur. De kwaliteit en prijs zijn zeer goed. Jammer wel hoge transportkosten."

Bekijk product