Menu

Oudhollands koedek met ringen

Oudhollands koedek met ringen

Voor 17.00 besteld, dezelfde werkdag verzonden.

Oudhollands koedek met ringen is makkelijk te bevestigen. Dit dikke, jute doek wordt nog altijd gebruikt om runderen in de winter warm te houden. Met een afmeting van 160 x 115 cm is het doek groot genoeg om makkelijk over de rug van de meeste runderen gelegd te worden. Met een singel of touw, dat je door de ringen haalt, bevestig je het koedek eenvoudig. Daarnaast wordt jute koedek ook veel gebruikt als decoratiemateriaal.

vanaf€ 17,55

Kies je variatie

Kies jouw product

  • 115 cm
  • 160 cm
  • stuk
  • 870 gr/m2
  • zwaar met ringen

Mijn keuze

Artikelnummer

Breedte

Lengte

Prijs per

Gramsgewicht

Uitvoering

Toon prijzen
Maak je keuze

Specificaties Oudhollands koedek met ringen

Materiaaljute
Lengte160 cm
Breedte115 cm
Uitvoeringincl. ringen op iedere 50 cm aan 2 lange zijden en 1 korte zijde
Typejute koedek
Gramsgewicht870 gr/m²
Prijs perstuk

Omschrijving Oudhollands koedek met ringen

Koedekens zijn gemaakt van extra dik jute. Hoe dik precies? Koedek heeft een gramsgewicht van 870 gram/m2. Ter vergelijking, de meeste jute op rol heeft een dikte tussen de 175gram/m2 en 460 gram/m2. Koedek is een stuk dikker dus. En dat moet ook om de warmte van de koe vast te houden. Dat maakt het bestand tegen veel weersomstandigheden en maakt het trek- en scheurvast. Het materiaal is ook erg slijtvast waardoor je er lang gebruik van kunt maken. Het geweven patroon geeft het doek een leuk oudhollands tintje.

Redenen om koedek te gebruiken bij runderen

Zoals de naam al suggereert wordt koedek gebruikt om koeien toe te dekken en warm te houden. Het dikke jute houdt de lichaamswarmte van de koe tegen en kaatst het terug. Zo blijft het dier lekker warm wanneer ze in de winter buiten aan het grazen zijn. Koedek wordt ook veel gebruikt bij zogenoemde Downer koeien. Deze koeien hebben een tekort aan fosfor, hebben last van leververvetting, of zijn verzwakt door een kalfziekte. Wat de reden ook is, een downer koe kan niet meer opstaan. Vaak is een calciumbehandeling en rust genoeg om het dier te laten herstellen. Terwijl het op de grond ligt loopt het dier wel kans op onderkoeling. Een koedek helpt dan om de koe lekker warm te houden, totdat ze weer sterk genoeg is om op te staan.

Opslag aardappelen

Beoordeling:

"Stevige zakken"

Bekijk product

Als filterzak voor appelsap persen uit appels

Beoordeling:

"Zaht, stevige erwaarloosbare opdruk. Precies de nodige grootte, nturl"

Bekijk product

Om te bekleden met granny squares

Beoordeling:

"Super"

Bekijk product

wij gebruiken ze als decoratie om bloempotten heen

Beoordeling:

"ik vind ze geweldig , voor mijn stoere lndelijke woon stijl"

Bekijk product