Menu

Vier tips voor een geslaagde pakjesavond

Pakjesavond komt er weer aan. Dat betekent cadeautjes uitpakken, gedichten voorlezen, snoepgoed en veel gezelligheid. Helaas vieren we Sinterklaasavond net even anders dan normaal. Het zal kleinschaliger zijn maar ondanks dat kun je er toch een gezellige en geslaagde avond van maken met jouw eigen gezin.

We hebben speciaal voor pakjesavond een aantal leuke tips voor je uitgezocht. Zoals inpaktips met Sinterklaas verpakkingen of je huis Sint-proof maken. Leuk voor de kinderen, maar ook zeker voor volwassenen.

Tip 1: Maak je huis Sint-proof

Tijdens de Sinterklaasperiode is het leuk om wat meer sfeer in je woning te brengen. Op Pinterest zijn allerlei DIY-projecten te vinden voor leuke Sinterklaas decoraties. Jute is een veelgebruikt materiaal.

Zo kan je bijvoorbeeld een jute krans of taart maken van jute op rol en het versieren met allerlei snoepgoed. Of wat dacht je van een glazen potje versieren met jute touw en andere jute materialen.

Tip 2: Zet iets lekkers op tafel

Bij pakjesavond horen cadeaus, maar iets lekkers op tafel kan natuurlijk niet ontbreken! Je kunt van te voren zelf in de keuken gaan staan om lekkere dingen te maken met je kinderen. Bijvoorbeeld een speculaastaart of eigen gemaakte pepernoten. Er zijn veel Sinterklaasrecepten op internet te vinden.

Natuurlijk kun je ook gewoon lekkernij en snoepgoed in de winkel kopen. Presenteer het leuk in bakjes op tafel en je pakjesavond is compleet. 

Tip 3: Inpaktips voor de cadeautjes

Het is de moeite waard om Sinterklaascadeaus mooi en origineel in te pakken. Er zijn heel veel leuke manieren om dit te doen. Zo wordt kraftpapier vaak gebruikt voor het verpakken van cadeautjes tijdens de feestdagen. Je kunt er ook voor kiezen om je cadeaus in te pakken in gekleurd kraftpapier. Maak het cadeautje compleet door het af te werken met jute lint of cadeaulint.

Als je een winkel of webshop hebt, is het onmogelijk om alle sinterklaascadeaus te personaliseren en uniek in te pakken. Bestel daarom Sinterklaas cadeaupapier op rol. Het is ideaal voor inpakstations in winkels of voor webshops die een inpakservice bieden. Het Sinterklaaspapier wordt op rollen van 200 meter geleverd en kunnen op een rolhouder geplaatst worden zodat je eenvoudig de juiste lengte af kunt snijden, zonder materiaal te verspillen.

Dit Sinterklaaspapier benadrukt het nostalgische gevoel door typische Sinterklaas taferelen weer te geven. Ouderwetse schuimpjes en pepernoten, de jute zak van Piet en postzegels met de afbeelding van Piet, de Sint en zijn trouwe ros Amerigo.

Wil je toch een iets luxere cadeauverpakking? Jute cadeauzakjes zijn uitermate geschikt. Zowel voor Sinterklaas als Kerstmis.

Tip 4: Maak het gezellig en knus 

Maak een Sinterklaas hoekje in huis of gebruik de eettafel om het leuk met Sinterklaas items te decoreren. Versier je huis met leuke jute slingers. Je kunt voor de originele kleur van jute gaan, maar je kunt ook kiezen voor gekleurd jute stof De stof heeft een vintage uitstraling en is eenvoudig op maat te knippen. 

Kom alvast in de stemming en zet leuke Sinterklaasmuziek op! Zodra alles in huis is aangekleed, de cadeautjes zijn ingepakt, de Sinterklaasmuziek is aangezet en lekkernijen en snoepgoed op tafel staan, kan niets meer in de weg staan voor een onvergetelijke pakjesavond.

Hoe pak jij je Sinterklaascadeaus in? En op welke manier geef jij een persoonlijke ‘touch’ aan je cadeaus? Deel het op onze Facebook-pagina of mail ons jouw creaties naar [email protected]

Natuurlijk Jute wenst je alvast een geslaagde pakjesavond toe.

Antiek speelgoed

Beoordeling:

"Top"

Bekijk product

Privacy afscherming in tuinhek

Beoordeling:

"Fantastisch, mooie kwaliteit, goed maatvoering."

Bekijk product

Om zelf te bedrukken

Beoordeling:

"Goede kwaliteit en snelle leveringf"

Bekijk product

Opslag aardappelen

Beoordeling:

"Stevige zakken"

Bekijk product