Menu

Kerstboom versieren: 4 tips voor het natuurlijk decoreren van jouw kerstboom

Elk jaar is het een terugkerend ritueel: het opzetten van de kerstboom. De één wordt nog mooier versierd dan de ander. Vooral in het tuincentrum zijn de kerstbomen altijd heel mooi versierd. Toch blijkt het voor veel mensen nog best een uitdaging te zijn om hun kerstboom mooi aan te kleden.  Hoe pak je dit nou eigenlijk aan? En wat is de kersttrend van dit jaar?  We geven je daarom een aantal tips en ideeën hoe je jouw kerstboom prachtig kunt decoreren. 

Naast het mooi aankleden van de kerstboom is het ook belangrijk om je cadeautjes mooi te verpakken. Bij ons kun je jouw cadeautjes feestelijk inpakken met verschillende soorten kerstverpakkingen.

Kersttrend 2022: landelijk en natuurlijk

Ook dit jaar zie je veel natuurlijke elementen terugkomen in de kerstversieringen. Denk bijvoorbeeld aan hout, rotan/ webbing en jute materialen.

Deze stijl is een beetje in lijn met de traditionele kerststijl, maar dan minder uitbundig. In plaats van felrood vind je de kleuren bruin, natuurlijke kleuren en hier en daar wat goud en wit elementen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van houten kerstdecoraties, takken met besjes en dennenappels. De stam van de kerstboom kun je afdekken met jute op rol of bijvoorbeeld een rieten mand.    

Tip 1: Maak gebruik van jute slingers

Voordat je begint met het versieren van de kerstboom. Is het belangrijk om te weten wat de juiste volgorde. Begin altijd eerst met de lampjes. Het is bijna onmogelijk om deze nog mooi in de boom te hangen als er al ballen en andere kerstdecoraties in hangen. Na de lampjes hang je de slingers erin om de kale plekken in de boom te verdoezelen. Maak gebruik van een jute slinger om je kerstboom een natuurlijke look en feel te geven. Hiervoor kun je de jute tafelloper gebruiken. De tafelloper is leverbaar in diverse breedtes, zodat er voor elke kerstboom een geschikte slinger is.

Het is slim om de slinger niet zomaar ergens in de boom te draperen. Wanneer je een kunstboom gaat decoreren dan vouw je er op meerde plekken takjes omheen of bind je bij een echte boom de slinger op diverse plekken vast. Hierdoor blijft de slinger netjes in de boom hangen. 

Je kunt ook kiezen voor kleine jute slingers die je in de vorm van een kerstbal in de boom laat hangen. Knip een stuk jute op de gewenste lengte af en rijg er een jute touw doorheen. Daarna kun je het in de kerstboom hangen.

Tip 2: Kies voor kerstballen van natuurlijk materiaal

Geef je kerstboom een natuurlijke look door het te decoreren met kerstballen van natuurlijk materiaal. Ga voor hout elementen en kerstballen gedecoreerd met jute.

Je kunt op twee verschillende manieren jute materiaal verwerken in een kerstbal. 

De eerst optie is door jute touw om de kerstbal heen te wikkelen en deze te bevestigen met dubbelzijdig tape. Een andere optie is om kleine stroken jute op rol te gebruiken en deze met een lijmpistool vast te plakken op de kerstbal. Werk de kerstboom vervolgens af met wat goud en wit tinten.

Tip 3: Gebruik natuurlijke interieuritems rondom de kerstboom

Rondom de kerstboom kun je gebruikmaken van natuurlijke woonaccessoires. Zet bijvoorbeeld een webbing stoel naast de kerstboom. Webbing wordt ook wel gevlochten rotan genoemd. Het is een superstevig natuurlijk materiaal. Maak de look compleet door over de leuning van de stoel een lap jute op rol te hangen.

In de jaren 80 was webbing enorm hip. Nu heeft het zijn comeback gemaakt en daarom is het leuk om deze natuurlijke stijl te combineren met de landelijk kerststijl.    

Tip 4: Pak cadeautjes in met natuurlijk kraftpapier

Met een leuke kerstverpakking is een cadeau veel leuker om te geven en voor de ontvanger leuker om uit te pakken. Er zijn verschillende manieren om kerstcadeautjes op een originele manier te verpakken. Wat dacht je van gekleurd kraftpapier of maak een strik met jute touw. Het geeft je cadeaus een natuurlijke en vintage look.

Een bijkomend voordeel van kraftpapier is dat het sterker is dan normaal papier. Het heeft een hogere scheurweerstand maar is wel soepel toe te passen.

Naast het gekleurde kraftpapier hebben we ook normaal kraftpapier op rol Maak het cadeautje compleet door een strook van jute in combinatie met items uit te natuur. Zo kun je een bessentakje of eucalyptus gebruiken. Heb je een echte kerstboom? Haal dan een paar takjes uit de boom en verwerk deze op het cadeautje.

Hoe versier jij je kerstboom dit jaar? En op welke manier geef jij een natuurlijke look en feel aan je kerstboom en cadeautjes? Deel het op onze Facebook-pagina of mail ons jouw creaties naar [email protected]

Natuurlijk Jute wenst je alvast een geslaagd kerstfeest toe.

 

Opslag aardappelen

Beoordeling:

"Stevige zakken"

Bekijk product

Antiek speelgoed

Beoordeling:

"Top"

Bekijk product

voor de vijver

Beoordeling:

"is prima"

Bekijk product

Het maken van kaarten

Beoordeling:

"De labels en het touw/garen zijn prachtig"

Bekijk product