Menu

Lege jute zandzakken / vaderlandertjes

No picture
Product niet meer leverbaar

Bekijk onze alternatieven of neem contact op

Lege jute zandzakken / vaderlandertjes

Lege jute zakken worden onder andere gebruikt als zandzakken. Wanneer je jute zakken vult met zand kunnen deze gebruikt worden voor het maken van een waterkering, bij het ophogen van dijken, bij overstromingen en andere vormen van wateroverlast. Stevige lege zandzakken kopen kan bij ons direct uit voorraad.

Dit product is helaas niet meer leverbaar. Zoek je toch echt naar het product Lege jute zandzakken / vaderlandertjes, neem dan contact op voor advies.
Alternatieven bekijken

Specificaties Lege jute zandzakken / vaderlandertjes

Lengte 80 cm
Breedte 40 cm
Uitvoering Met sluitkoord
Geschikt voor het vullen met zand tegen wateroverlast
Prijs per stuk

Omschrijving Lege jute zandzakken / vaderlandertjes

Lege zandzakken kopen tegen wateroverlast? Gebruik dan jute vaderlandertjes. In België werden tijdens de 1e wereldoorlog veel zandzakken in de loopgraven gebruikt als borstwering. Deze zakken werden vaderlandertjes of vaderlanderkers genoemd omdat ze hielpen om het vaderland te beschermen tegen indringers. Bovendien gaven ze de Belgische soldaten dekking tijdens vuurgevechten. De benaming wordt in België nog steeds veel gebruikt voor jute zandzakken. Lege zandzakken worden gevuld met zand en gebruikt bij het ophogen van dijken. Ook bij hevige regenval kan voorkomen worden dat kelders onder water komen te staan door vaderlandertjes of jute zandzakken in te zetten. Water kan er niet doorheen komen en wordt dus tegengehouden. Jute gaat lang mee en is licht vochtabsorberend.

Waarom zijn lege jute zakken geschikt als zandzak?

Deze zandzakken zijn gemaakt van het natuurlijke materiaal jute. Losse sterke jute draden zijn in elkaar geweven en vormen gezamenlijk een structuur die vochtabsoberend is en een zware inhoud kan dragen. Jute zandzakken worden gevuld met zand dat door het toevoegen van water in de zak een hoge dichtheid krijgt. Zo kan er geen water doorheen komen. Het vaderlandertje wordt dichtgemaakt met behulp van het sluitkoord. De stevige zandzakken van 40 bij 80 centimeter zijn makkelijk stapelbaar en elke zandzak draagt op die manier snel bij aan een groter geheel. De waterkering tegen wateroverlast en overstroming bouw je op die manier zak voor zak op.

Hoe zet ik zandzakken in als vaderlandertjes tegen wateroverlast?

Zelf zandzakken maken van lege jute zakken is heel eenvoudig. Bepaal eerst hoe groot de oppervlakte van de waterkering moet zijn. Meet zowel de breedte als de hoogte van het af te zetten gebied. Pas dan weet je hoeveel zandzakken je moet bestellen. Vul ze met zand tot aan het sluitkoord en druk het zand goed aan. Als je heel fijn zand gebruikt kunnen er zandkorrels door de zak heen vallen. Dit voorkom je door water toe te voegen aan de inhoud. Zandkorrels zuigen zich vol met water waardoor de korrel blijft plakken aan de zak en aan de andere korrels. Knoop het sluitkoord dicht en stapel de jute zandzakken op elkaar tot de waterkering hoog genoeg is om het water tegen te houden.
Vaderlandertjes worden vanwege het nostalgische karakter ook gebruikt als decoratie. De jute zak heeft een vintage en ouderwetse uitstraling. Ze staan leuk als decoratiemateriaal in de woonkamer. Je kunt er uitstekend mee knutselen en bijvoorbeeld een kussen of stoelzitting van maken. Of gebruik ze als zak van Sinterklaas om cadeautjes in te doen.

Zandzakken vullen

Nu rest nog de vraag, hoe moet je de zandzakken op een goede manier vullen? Voor het vullen van zandzakken heb je zand nodig met een maximale korrelgrootte van 16 mm, liever nog 0 tm 8 mm. Vul de zandzak nooit tot de rand maar stop wanneer deze zak voor 2/3 vol zit. Zo blijft de zak flexibel genoeg om zich aan te passen aan verschillende ondergronden. Ben je een beetje bedreven in het vullen van zandzakken? Dan kun je met een trechter ongeveer 50 zandzakken per uur vullen.

voor de stam van de laulieren te beschermen die kunnen niet..

Beoordeling:

"goed"

Bekijk product

Tuinafscheiding

Beoordeling:

"Prima"

Bekijk product

Privacy afscherming in tuinhek

Beoordeling:

"Fantastisch, mooie kwaliteit, goed maatvoering."

Bekijk product

Om zelf te bedrukken

Beoordeling:

"Goede kwaliteit en snelle leveringf"

Bekijk product